DERMALIBOUR, ИСТОРИЯТА

Кой можеше да повярва? Историята на една формула, която започва през XVIII и все още продължава през XXI век.

XVIII век

Историята започва през XVIIIти век с Жак Далибур (Jacques Dalibour), хирург на армията на Луи XIV, който тогава, за да почисти различни наранявания, използва призната вода с антисептични свойства. Репутацията на формулата бързо се разпространява сред войската и се създава името й:   « Вода на Далибур. »

 

През 1741…

… водата достига до обществото от Франсоа-Александър дьо Гарсо (François-Alexandre de Garsault), който я прекръщава на « чудодейната вода ». Създадена с меден и цинков сулфат, дерматологичната формула на Жак Далибур познава истински успех. През 1898, доктор Сабуро леко я променя, за да я направи по-малко иритираща, като добавя шафранова тинктура и камфоров спирт във формулата. Така той създава « лека » Вода на Далибур, използвана в хуманната медицина.

 

През 1923…

… Водата на Далибур се включва във Френската Фармакопея. Нейната галеника още се променя – става помада.Така се ражда известната помада на Далибур.

 

През 1992…

… A-DERMA е първата марка, която създава козметичен възстановяващ и успокояващ крем за раздразнена кожа – крем Dermalibour. Директно вдъхновен от формулата на Далибур (Dalibour), този крем е 1ят козметичен продукт, следващ най-близо оригиналната формула...като между впрочем носи името му!

 

1996

През 1996г., се ражда пенещият се гел Septalibour. A-DERMA се уповава на своята експертиза и предлага пълна серия за грижа за раздразнена кожа, чиито формули остават вдъхновени от формулата на Далибур.

 

През 2005…

Dermalibour пенещ се гел заменя Septalibour.

 

И през 2013 …

Dermalibour+ вижда бял свят. По-привлекателни продукти, с по-бързо действие. С Екстракт от Кълнове от Овес Rhealba® ефикасността на формулата е подсилена. Характеризиращ се със своята висока чистота, този екстракт осигурява на Dermalibour+ постоянни качество и ефикасност, както и висока толерантност.

Тази безопасност е подсилена със спазването на много стриктна харта за формулиране: хипоалергенни състави, без алкохол, без етерични масла… Dermalibour+ съдържа само най-основното: протективни цинков оксид, цинков и меден сулфат и успокояващ възстановяващ Екстракт от Кълнове от Овес Rhealba®

Пълната оригиналност на формулата на Dalibour, съчетана с експертността на A-DERMA за козметични продукти: повече от необходимо за домашната аптечка, за цялото семейство и за всякакви ситуации.