Ежедневни съвети за здрава и красива кожа

Мечтаете ли за здрава и красива кожа през цялата година? За да се погрижите за вашата кожа, има жестове, които са просто неизменни...

Ежедневна нежна хигиенна грижа

Всеки ден върху вашата кожа се наслагват замърсявания от физиологичен произход (пот, себум, микроби, мъртви кожни клетки...) и такива от външен произход (замърсяване, прах...). Затова почистването и отстраняването на грима представляват първата стъпка в поддържането на вашата здрава и сияйна кожа. Освен това, кожа, която е била старателно почистена с продукт за хигиена, адаптирана към вашия тип кожа, обещава повишена ефективност на ежедневния продукт за грижа за кожата. Така, че от вас зависи да изберете вашата хигиенна грижа според вашите предпочитания/навици: с/без изплакване, а що се отнася до предпочитаните от вас текстури – твърди сапуни, водни, маслени, гелове или лосиони.

Правилната грижа за кожата според нейния тип

За да осигурите ежедневна грижа за вашата кожа, уверете се, че сте подбрали продукти, които са подходящи за нейния тип. Нуждите на деликатната, раздразнена кожа са различни от тези на здравата кожа. Не се колебайте да се консултирате с вашия дерматолог!

Ежедневна хидратация

Хидратацията е универсалният отговор в грижата за вашата кожа. В допълнение на ежедневното почистване и демакииране, тя е основата на красивата кожа, която същевременно запазва своето сияние и младост. Под хидратация се разбира снабдяването на кожата с вода, от която тя спешно се нуждае, тъй като не може да поддържа сама оптималното си ниво на хидратация. Не забравяйте, че вашата грижа за кожата е далеч по-ефективна, когато се прилага върху идеално почистена кожа.
А грижата за вашите ръце и устни?

Поради климатични условия и др. вашите ръце и устни често са деликатни и изсушени. Нанасяйте възстановяващ крем и балсам за устни при първите прояви. Не се колебайте да ги прилагате толкова често, колкото е необходимо.